|
bear
|
 |
« στις: Μάιος 26, 2010, 09:38:57 πμ » |
|
Γ-04422 12/4/2010 ΒΙΟΤΕΡ ΜΥΗΣ ΑΡΚΟΥΔΟΡΡΕΜΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ δ.τ. ΒΙΟΤΕΡ ΜΥΗΣ ΑΡΚΟΥΔΟΡΡΕΜΑ ΑΕ ΦΩΚΙΔΟΣ ΚΑΛΛΙΕΩΝ ΡΕΜΑ ΑΡΚΟΥΔΟΡΡΕΜΑ
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
bear
|
 |
« Απάντηση #1 στις: Μάιος 26, 2010, 10:09:26 πμ » |
|
12/4/2010 ΒΙΟΤΕΡ ΑΙΟΛΙΚΑ ΠΑΡΚΑ ΠΥΡΓΑΚΙ ΜΑΚΡΥΡΡΑΧΗ ΚΑΛΛΙΕΩΝ ΑΕ ΦΩΚΙΔΟΣ & ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΚΑΛΛΙΕΩΝ, ΠΑΥΛΙΑΝΗΣ & ΓΟΡΓΟΠΟΤΑΜΟΥ ΠΥΡΓΑΚΙ - ΜΑΚΡΥΡΡΑΧΗ - ΞΕΡΟΒΟΥΝΙ 22
εμαθαν οτι γ.......στε και πλακωσανε
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
bear
|
 |
« Απάντηση #2 στις: Μάιος 26, 2010, 10:25:23 πμ » |
|
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
eolos
|
 |
« Απάντηση #3 στις: Μάιος 26, 2010, 12:28:24 μμ » |
|
Μαλιστα.... Κι εγω εσβησα την κεραια απο την πανοραμικη γιατι μου χαλουσε το σκηνικο...
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
tirol
|
 |
« Απάντηση #4 στις: Μάιος 27, 2010, 09:08:38 πμ » |
|
Η διαφωνία έγκειται στο αισθητικό κομμάτι μόνο? θα υπάρχει άλλη επιβάρυνση εκτός από αισθητική άραγε? Γιατί για αιολικό πάρκο μιλάμε, μια φυσική πηγή ενέργειας.
Τι γίνεται βέβαια με την διάνοιξη νέων δρόμων και τι γίνεται αν κάποτε οι ανεμογεννήτριες μείνουν σκουπίδια στα βουνά μας?
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
...η άγρια ζωή κομμάτι της ζωής μας!
|
|
|
|
eolos
|
 |
« Απάντηση #5 στις: Μάιος 27, 2010, 01:39:06 μμ » |
|
http://www.virtual-tours.gr/images/portfolio/Pirgaki.htmlΔες την πανοραμικη, γυρνα προς Οιτη και φαντασου ολη την περιοχη (Μακρυραχη, Ξεροβουνι, Πυργος...) γεματη ανεμογεννήτριες  Δεν ξερω τι γινεται με τις αλλες επιπτωσεις η αν τα πλεονεκτηματα ειναι περισσοτερα, αλλα δεν θα μου αρεσε καθολου η αυτη εικονα.
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
tirol
|
 |
« Απάντηση #6 στις: Μάιος 27, 2010, 03:50:05 μμ » |
|
σε αυτό που λές Κώστα συμφωνώ απόλυτα! δεν συνάδουν οι πυλώνες με το ορεινό τοπίο..το καταστρέφουν!
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
...η άγρια ζωή κομμάτι της ζωής μας!
|
|
|
|
bear
|
 |
« Απάντηση #7 στις: Μάιος 28, 2010, 07:11:37 πμ » |
|
πρεπει να γινουν εργα υποδομων ,οδοποιια ,πρεπει να περασει νταλικα 40 μετρων μηκους, δικτυο με κολωνες μεχρι την μεση ταση της δεη με κολωνες που περνει τα τρια καλοδια η τα εξη ,θα επανελθω ξανα σε λιγο.
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
AKIS-AIGIO
|
 |
« Απάντηση #8 στις: Μάιος 28, 2010, 12:45:12 μμ » |
|
Επειδή έχω εμπλακεί προσωπικά με το όλο θέμα που ονομάζεται ΑΠΕ, μιλώντας μ έναν μηχανικό...έμαθα τα εξής. Δεν μπορώ να κρίνω (δεν έχω τις γνώσεις για να κάνω),αν αυτά που μου είπε έχουν βάση ή όχι. Τα αιολικά πάρκα δεν πρέπει (στην Ελλάδα τουλάχιστον) να στήνονται σε βουνοκορφές. Οι λόγοι είναι ουσιαστικά δύο. 1ον Τον χειμώνα με τον πάγο βγάζουν ζημιές. 2ον επειδή σε αυτά τα υψόμετρα, πάρα πολλές φορές, η ταχύτητα του αέρα ξεπερνάει τα όριά τους.... αναγκάζονται και χρησιμοποιούν τα «φρένα» τους ή κλείνουν τελείως για να γλιτώσουν φθορές. Με τον ισχυρό Μαΐστρο που πνέει συχνά στην Πάτρα, έχω δει πολλές φορές το αιολικό του Παναχαϊκού να είναι «κλειστό». Αυτό σημαίνει ότι έχουν αυξημένα λειτουργικά κόστη σε σχέση με αιολικά πάρκα θαλάσσης (βλέπε Δανία) ή άλλα που είναι στημένα σε νησιά για πχ. Επίσης.... δημιουργούν προβλήματα στο περιβάλλον σε παρθένες περιοχές των βουνών. Το αν χαλάνε την αισθητική του μέρους είναι κάτι σχετικό. Δλδ....το αιολικό πάρκο στο Παναχαϊκό με μια τεράστια πόλη (την Πάτρα) στους πρόποδές του... εμένα προσωπικά... δεν μου χαλάει την αισθητική. Το να δω όμως ένα αιολικό πάρκο... στην πυραμίδα της Γκιώνας... μέσα στις ερημιές, θα μου την χαλάσει. Αν διαβάσετε τους όρους για να στηθεί μια ανεμογεννήτρια θα δείτε, ότι είναι απαγορευτικό να στηθεί μια..... δίπλα στην Εθ. Οδο για πχ (πράγμα πολύ συνηθισμένο στις Εθ. Οδούς της Γερμανίας) μιας και ένας από τους 40 όρους, είναι, να απέχει 1,500 μέτρα από όρια οικισμού, πράγμα σχεδόν απίθανο σε παράλια μέρη της Ηπειρωτικής Ελλάδας. Η κουβέντα δεν τελειώνει ποτέ. Μακάρι να μπορούσαμε σε αυτήν την χώρα να καθίσουμε όλους τους φορείς σε ένα τραπέζι και να έβγαινε μια Εθνική στρατηγική για το θέμα των ΑΠΕ, γιατί είναι το μέλλον. Προς το παρών , μόνο «φωτογραφικές» διατάξεις υπάρχουν και το «βασίλειο» της μπουλντόζας είναι ο νικητής.
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
mixanologos
Newbie
Αποσυνδεδεμένος
|
 |
« Απάντηση #9 στις: Ιούνιος 02, 2010, 02:03:05 μμ » |
|
kalispera sas..eimai apo Kaloskopi kai tha ithela na sumfwnisw me olous tous sunomilites kai na prosthesw ta parakatw oson afora stis anemogennitries kai pithani egkatastasi tous sta vouna mas:
thewrw ton uparxonta kanonismo gia tis ananewsimes piges toulaxiston tragiko me nootropia pou vasizetai sti frash "apagoreuetai na se klepsw..alla mporw na se doulepsw gia na sou ta parw". me auto ennow oti apagoreuetai na ginei egkatastasi se ligotero apo 1,5km apostasi apo oikismo, to opoio omws den tireitai.
tis perissoteres fores pou oi anemogennitries kataligoun sta vouna (kai kataligoun se skoupidia kai ti rupansi twn vounwn) einai logw optiki oxlhshs, kathws kai provlimata skiasis pros tous plisiesterous oikismous. etsi, diamarturontai oi katoikoi, enw oi armodioi me ta gnwsta mesa katafeugoun stin eukoli lusi tou..ksilwmatos twn vounwn gia na perasoun oi 40metres ntalikes me tous istous fortwmenous.
sti dania einai egkatestimenes mesa sti thallassa gt ta nera einai rhxa kai to upsometro miden sto epipedo tis thalassas einai to idaniko (anemologika) gia egkatastasi se parakties perioxes. apla edw den exoume thallasa me 2-3m vathos kai to kostos egkatastasis einai apagoreutiko. gia auto to logo oi anemogennitries sta vouna exoun periorismeno xrono zwhs me ola auta ta provlimata pou proanaferate (pagos, fthora meiwtira strofwn klp). gia to logo auto exoun katafugei oi perissoteres-pamfages-etaireies sto nomo evrou me skopo na katastrespoun to delta tou evrou, opou oi sunthikes einai idanikes:..ligoi katoikoi=mikro empodio, xamilo upsometro=megali apodosi.gia to perivallon vevaia..oute logos. se ena toso vasanismeno apo ta metalleia vouno opws einai h giona kai ta upoloipa vouna tis fokidas, tha einai EGKLIMA pros to perivallon kai tithetai thema pleon viwsimotitas tis oreinis perioxhs. h nootropia tou style "kanw ti douleia mou k de me noiazei" de mporei na me aggiksei kai thewrw oti otan kaneis ti douleia sou prepei na tin kaneis kai SWSTA. gi' auto protimw na doulevw me liga alla timia, para na antikatastisw ta elata me ena matso siderika..
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
bear
|
 |
« Απάντηση #10 στις: Ιούλιος 07, 2011, 09:41:18 μμ » |
|
Με την κατασταση που επικρατει ολα περνανε και υπογραφονται με συνοπτικες διαδικασιες.
Αριθμός Ειδικού Πρωτοκόλλου :Γ-04224 Εταιρεία:ΒΙΟΤΕΡ ΑΙΟΛΙΚΑ ΠΑΡΚΑ Νομός : ΦΩΚΙΔΑΣ Δήμος:ΚΑΛΛΙΕΩΝ Θέση:ΠΥΡΓΑΚΙ -ΜΑΚΡΥΡΡΑΧΗ Ισχύς (MW): 14,35 Τεχνολογία:ΑΙΟΛΙΚΑ ΔΙΑΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΑ
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
eolos